A Calle 13 Puerto Ricó-i zenekar énekese, René Pérez (alias Residente, vagyis Lakó) a Twitteren megerősítette, hogy Ecuadorba utazik, hogy támogassa az andoki ország kormánya által promotált La Mano Sucia de Chevron (A Chevron Piszkos Keze) kampányt.

 A zenekar vasárnap akart Ecuadorba érkezni, de Rafael Correa elnök @MashiRafael Twitter-fiókján közzétett üzenetében ezt írta: „Sajnos nem tudtak jönni Chiléből, mert René Pérez beteg lett. Gyors felépülést kívánunk neki. Nincs más választásom, minthogy én énekeljek…”

A Puerto Ricó-i művész ugyanazon a közösségi portálon keresztül válaszolt az elnöknek: „Köszönöm, Rafael. Gyógyulok. Ahogy egészséges leszek, együtt énekelhetünk és támogathatom ezt a fontos ügyet.”

A Calle 13 egy Puerto Ricó-i rock-rap fúziós zenekar. Vezetői René Pérez Joglar és féltestvére, Eduardo Cabra Martínez alias Visitante (Látogató), aki a latin-amerikai kultúrával és politikai kérdésekkel foglalkozó szatirikus dalszövegeiről híres.  

Az együttes más világhírű személyekkel együtt úgy döntött, hogy szolidaritást vállal Ecuadorral, és támogatja a dél-amerikai államot az amerikai multinacionális vállalattal szembeni küzdelmében.

Forrás: Prensa Latina