Ellenzéki tüntetők újra az utcákra vonultak Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben, a kormány pedig azt ígéri, hogy fokozza a nyomozást a korrupciógyanús ügyekben, és bizonyos gazdasági intézkedéseket vezet be.

A brazil bánya gátjának katasztrofális összeomlása megmutatta a sötét oldalát egy olyan iparágnak, amelytől az egész világ függ. A dél-amerikai országban közel nyolcszáz, a világ más pontjain pedig még több ezer ilyen gát van, amelyek hatalmas mennyiségű bányászati mellékterméket tárolnak.

Negyvenhárom mexikói munkást, főleg férfiakat, szabadított ki a kanadai rendőrség „modernkori rabszolgaságból”. A húsz és negyvenhat év közötti mexikóiakat azzal csalták Kanadába, hogy ott oktatást vagy munkavállalói vízumot, végső soron pedig letelepedési engedélyt fognak kapni. Ehelyett szállodák takarítására kényszerítették őket Ontario tartomány középső és keleti részén.

A korrupció-ellenes programmal induló Nayib Bukele szerezte a legtöbb szavazatot az El Salvador-i elnökválasztásokon. A szavazatok többségének összeszámolása után San Salvador korábbi polgármestere közel 53 százalékot szerzett, míg legszorosabb riválisa, a konzervatív Carlos Calleja a voksok 32 százalékát kapta.

A Trump-kormány bejelentette, hogy az az Elliot Abrams fogja vezetni az Egyesült Államok „demokrácia elősegítő erőfeszítéseit”, akit elítéltek az Irán-kontra botrányban, ami amiatt robbant ki, hogy Ronald Reagan kormánya titokban félkatonai csoportokat pénzelt Nicaraguában.