Az exit poll alapján Luis Arce első fordulós győzelmet aratott a bolíviai elnökválasztáson.

A Volkswagen (VW) bejelentette, hogy 6,4 millió dollár kártérítést fizet egy brazíliai gyára egykori dolgozóinak, akik azért perelték be a német vállalatot, mert az az 1964 és 1985 közötti diktatúra idején együttműködött a brazil hadsereggel.

A múlt héten olyan információ szivárgott ki Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Hivatalától (ICE), hogy az Egyesült Államokban méheltávolítást hajthattak végre bevándorlókon azok megfelelő beleegyezése nélkül. Amerikai bevándorlásügyi tisztviselők kijelentették, hogy komolyan veszik ezeket az állításokat. Mexikó „elfogadhatatlannak” nevezte az ilyesfajta beavatkozásokat.

Egy televíziós beszédében Nicolás Maduro venezuelai elnök arról beszélt, hogy múlt csütörtökön elfogtak egy amerikai kémet az ország észak-nyugati részén lévő Falcón állam két olajfinomítója közelében.

A napokban Kolumbiában is nagy felháborodást váltott ki egy eset, amely során rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi. A 46 éves Javier Ordóñezt a rendőrök a földre nyomták, és többször is elektromos sokkolót alkalmaztak ellene. A férfi ellen azért intézkedtek, mert az állítólag nem tartotta be a távolságtartási szabályokat és italozott a barátaival. A férfit – aki könyörgött a rendőröknek, hogy engedjék levegőhöz jutni – később kórházba szállították, ahol azonban elhunyt. Az esetről videófelvétel készült.