Három rendőr szorult intenzív osztályon történő ellátásra, miután 1500 rendőr és egy Mexikóváros mellett lévő falu lakói összecsaptak egymással.

Száz rendőr sérült meg abban a heves csatában, amit egy édesvízi forrásért folytattak, öt ember pedig még mindig őrizetben van.

San Bartolo Ameyalco falujának van egy természetes forrása. A város tisztviselői azonban azt mondták, hogy ki akarják terjeszteni a városi vízhálózatot a falura, vélhetően azért, hogy ellássák a szolgáltatások nélküli területeket.

Amikor szerdán a rendőrök bevonultak, hogy megvédjék az árkokat ásó városi munkásokat, barikádok fogadták őket, és a helyiek kövekkel támadtak rájuk, mert állításuk szerint a város arra akarja használni az édesvizet, hogy lakóházakba, irodákba és bevásárló központokba vezesse be azt.

Azért esett a tisztviselőkre a gyanú árnyéka, mert a város korlátok nélküli növekedését engedték a közeli hegyek felé terjeszkedni. A kivitelezőknek engedélyezték a Santa Fé nevet viselő hatalmas szatelitváros létrehozását, annak ellenére, hogy ott nincsenek megfelelő utak, tömegközlekedés vagy vízhálózat.

Forrás: Morning Star

Fordította: Latin-Amerika Társaság