A perui kormány jelentős lépéseket tett a szegénység csökkentéséért az országban. Most pedig René Cornejo miniszterelnök azt jelentette be, hogy 2021-re teljesen meg szeretnék szüntetni a mélyszegénységet.

A Nemzeti Ifjúsági és Gyermek Terv Kongresszuson Cornejo úgy fogalmazott, hogy a szegénység elleni harcban elért ígéretes sikerek inspirálják a kormányt erőfeszítései fokozására.

„A 2016-ig kitűzött ötéves célunkat már teljesítettük, és öt százalék alá csökkentettük a mélyszegénységet” – mondta Cornejo, majd hozzátette: „Ma 4,7 százalékon állunk, és ez bátorít minket arra, hogy még tovább menjünk és még erőteljesebben, és igyekezzünk 2021-re teljesen megszüntetni a mélyszegénységet.”

Az Andina hírügynökség beszámolója szerint a Cornejo által idézett számok a perui Nemzeti Statisztikai és Információs Intézettől származnak.

A 2021-es év azért lesz jelentős dátum, mert ekkor ünnepli Peru függetlenségének 200. évfordulóját.

Cornejo hangsúlyozta, hogy kormánya reméli, hogy Peru fel fog nőni ehhez a forradalmi vállaláshoz a bicentenáriumi ünnepségekre. „A kétszáz éves Perunak olyan országnak kell lennie, amelyben nem létezik mélyszegénység; amelyben a gyermeki alultápláltság a legalacsonyabb szinten van; és amelyben az egy főre eső jövedelem 15 ezer amerikai dollár.

Írta: Rachel Chase

Forrás: Peru this Week

Fordította: Latin-Amerika Társaság