A venezuelai kormány új bizonyítékot mutatott be, ami azt mutatja, hogy terrorista természetű szélsőjobboldali csoportok próbálják meg akciókkal destabilizálni az országok.

Miguel Rodríguez Torres, a Venezuela belügy-, igazságügyi és békeügyi minisztere kizárta, hogy az erőszakos akciókat „békés demonstrációknak” lehessen hívni, ahogyan az ellenzék és a média nagy része újra és újra beszél róluk.

Példaként két libanoni származású venezuelai állampolgár letartóztatására utalt a Miranda állami Barutában, akik páncélozott járműben, munícióval ellátott lőfegyverekkel, golyóálló mellényeket és gázmaszkot viselve utaztak. Mindezeken kívül gránátok, mobiltelefonok és egy műholdas telefon is volt náluk.

Eközben a venezuelai kormánnyal szembenálló diákcsoportok tegnap demonstrációra szólítottak fel a venezuelai fővárosban, hogy elutasítsák szavaik szerint az ország gazdasági válságát, és válaszoljanak a kormány párbeszéd-kezdeményezésére.

A magánfőiskolákról érkező szervezők elmondták, hogy a tüntetésre a népszerű Venezuela térről fog indulni, de az útvonalról nem árultak el részleteket.

Az ilyesfajta diáktüntetések számos alkalommal váltak erőszakossá, amikor olyan csoportok csatlakoznak hozzájuk, akik vandál tetteket akarnak elkövetni, és össze akarnak csapni a biztonsági erőkkel.

Forrás: Prensa Latin