Szerdán a venezuelai titkosszolgálat ügynökei Caracasban letartóztatták San Cristóbal polgármesterét, Daniel Ceballost, ahol egy ellenzéki polgármestereknek rendezett találkozón vett részt.

Azzal vádolják, hogy „polgári lázadás” és erőszakos események szervezésében vállal szerepet, amelyek immáron több mint egy hónapja tartanak az általa vezetett városban.

Daniel Ceballos

A belügyminiszter, Miguel Rodríguez Torres – aki egyúttal a titkosszolgálat, a SEBIN vezetője is – elmondta, hogy Ceballost Táchira állam bíróságának kérésére tartóztatták le.

„Ez egy jogi lépés egy olyan polgármester ellen, aki nem pusztán nem teljesítette a kötelezettségeit, de elősegítette és támogatta a városban tomboló erőszakhullámot” – nyilatkozta a belügyminiszter. „Az elkövetkezendő órákban a megfelelő szintű bíróságok elé kerülhet kihallgatásra” – tette hozzá.

Az erőszakhullám tovább folytatódik Venezuelában. A caracasi önkormányzat egyik dolgozóját ellenzéki fegyveresek agyonlőtték, amikor másokkal együtt megpróbáltak felszámolni egy utcai barikádot.

Emiatt szintén ellenzéki vezetés alatt álló San Diego polgármesterét elmozdítják a posztjáról, miután 10 hónap és 15 nap börtönre ítélték, amiért március 12-én nem engedelmeskedett annak a bírósági végzésnek, amely arra utasította az önkormányzatot, hogy számolja fel a tüntetők által a városban emelt barikádokat.

Forrás: Morning Star