Honduras elnöke, Juan Orlando Hernández tegnap Ecuadorban elmondta, hogy kormánya érdeklődik Ecuador szociális területeken, az adóbeszedés, bányászat és az olajkitermelés terén szerzett tapasztalatait.

A jó gyakorlatok segíthetik országunk fejlődését, fogalmazott Hernández a két ország küldötteinek közös munkaértekezletének kezdetén a Carondelet Palotában, miután részt vett a vendéglátó, Rafael Correa hivatalos fogadóünnepségén.

Juan Orlando Hernández

A hondurasi elnök elmondta, hogy érdekli az ecuadori kormány által alkalmazott jóléti modell és szociális fejlesztési projektek.

Hernández, aki Honduras elnökeként első állami látogatásaként tegnapelőtt éjjel érkezett az ecuadori fővárosba, Quitóba, Ecuador adóbeszedési eredményeit is dicsérte, és hozzátette, hogy szeretné megismerni a bányászattal és az olajkitermeléssel kapcsolatos tapasztalatokat is.

„Remélem, hogy ez egy erős, szilárd testvéri kötelék kezdete lesz két latin-amerikai ország között, és hogy együtt tudunk haladni azon az úton, amelyik egyesít minket és lehetővé teszi, hogy méltóságot adjunk a népeinknek” – mondta.

A hondurasi elnök látogatása kezdetén koszorút helyezett el a Függetlenség terén Quitóban, ezt követően pedig négyszemközt találkozott Correával.

Ecuador és Honduras 2013 májusában állította helyre a kapcsolatait, közel négy évvel azután, hogy Correa megszakította azokat a Manuel Zelaya elleni puccs hatására.

Forrás: Prensa Latina