Rafael Correa, Ecuador elnöke tegnap újra támogatásáról biztosította a demokratikusan megválasztott kormányt Venezuelában, és tiszteletét fejezte ki az alkotmányos rend iránt, és egy közös nyilatkozat kiadására kérte az Unasur tagjait.

Röviddel azelőtt, hogy gratulált Michelle Bacheletnek, aki elfoglalta Chile elnöki posztját, Correa rámutatott arra, hogy a venezuelai események világosan mutatják, hogy az ország destabilizálása a cél.

Nicolás Maduro venezuelai elnök távol maradásának oka a chilei beiktató ünnepségtől nyilvánvaló, és tudjuk, hogy szeretne itt lenni, mondta az ecuadori elnök.

Correa egy közös nyilatkozatot szorgalmazott a Dél-amerikai Államok Uniójának (Unasur) tagjaitól Venezuela kérdésében, és bizalmat szavazott a szervezet Santiagóban ma tartandó külügyminiszteri találkozójának.

Másrészről hangsúlyozta, hogy nem kételkedik abban, hogy Bachelet sikeres második ciklust tölt majd az Elnöki Palotában, és egy „rendkívüli látnoki képességekkel rendelkező asszonynak” nevezte őt.

Eközben Dilma Rousseff brazil elnök elmondta, hogy az Unasur külügyminiszterei már létrehoztak egy bizottságot, amely közvetítőként fog szolgálni egy a megegyezést, konszenzust és stabilitást lehetővé tevő környezet megalkotásához Venezuelában.

Forrás: Prensa Latina