A Kubai Szolidaritás Salvadori Koordinációs Bizottsága elítéli és a kubai diplomaták ellen irányuló agressziónak tartja a PriceSmart lépését, amit az az Egyesült Államok a karibi szigetországot sújtó gazdasági blokádjával indokol.

Az említett áruházlánc hetekkel ezelőtt El Salvadorban megszüntette a kubai diplomaták és a nagykövetségen dolgozó salvadoriak tagságát.

 

„Nem engedhetjük, hogy a Kuba elleni igazságtalan blokádot salvadori területen is alkalmazzák. A salvadori állam, Mauricio Funes elnök kormányzatán keresztül, a világ többi országával együtt elítéli ezt „az egyoldalú és önkényes intézkedést”, áll egy közleményben.

A Prensa Latina hozzájutott ahhoz a levélhez, amelyben az áruházlánc főigazgatója, Ricardo Osorio tájékoztatja Iliana Fonseca kubai nagykövetet, hogy felfüggeszti a szolgáltatásokat a számára.

Fonseca nagykövet asszony a Prensa Latinának elmondta, hogy ez tagadhatatlan példája annak, hogy a Kuba elleni gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi blokád él és erősödik, valamint, hogy területen kívüli jellege is van.

Kedden az amerikai áruházlánc Guatemalában is hasonló lépést tett.

Forrás: Prensa Latina