Több mint 17 millió venezuelai élvezte a dél-amerikai országban nagy hangsúlyt kapó élelmiszerügyi programok előnyeit 2013-ban, mondta Félix Osorio, élelmiszerügyi miniszter.

Egy jelentésben, ami az ezen a területen a tavalyi évben elért eredményeket mutatja be, Osorio megemlítette az emberek támogatására szolgáló infrastruktúra létrehozását is, amibe beletartozik a tárolókapacitás egymillió tonnára növelése, és 73 millió tonna fagyasztott áru megőrzése.

 

A miniszter arról is beszélt, hogy 2013-ban az élelmiszerügyi misszió felhívta a figyelmet az összes szociális programra, az alapellátástól az átfogó integrált diagnosztikai központokig, a kórházakra, a népkonyhákra és menedékhelyekre, valamint a Mercalra, amely államilag támogatott árakkal működik.

A tavalyi évben az országot megrázó, a gazdasági háború részét képező termékhiányokat firtató kérdésre elmondta, hogy ezen termékek közül soknak az előállítása a magánszektor kezében van.

Az állam fedezi a Diana olaj 40 százalékát, a több magánbefektetők kezében van, fejtette ki Osorio.

Az új projektekkel kapcsolatban kiemelte az agráripari, az élelmiszerügyi és az agrárfejlesztési tervet, mivel az országban van potenciál a mezőgazdasági terület fejlesztésére.

Forrás: Prensa Latina