A kubai forradalom történelmi vezetője, Fidel Castro két nappal ezelőtt részt vett a „Kcho Romerillo Művészeti Laboratórium” nevű nonprofit kulturális központ megnyitó előadásán, számoltak be róla hivatalos források.

A főváros Romerillo negyedében tegnapelőtt este megnyitott kulturális projekt célja a művészetekkel és az emberi befogadással való kísérletezés, azok fejlesztése és megtermékenyítése.

A forradalom történelmi vezetője annak alkalmából látogatott el a Playa önkormányzat Romerillo negyedében található művészeti műhelybe, hogy 55 évvel korábban ezen a napon lépett be Havannába a felkelő hadsereg élén. Az eseményen résztvevő művészek és helyiek izgatottan tapsolták meg a váratlan vendéget.

Eusebio Leal várostörténész és Alexis Leyva Kcho elismert festőművész bemutatta az emléktáblát, amely annak állít emléket, hogy Fidel Castro jelenlétében nyitották meg a Romerillo stúdiót. Fidel bejárta a galériát, és megtekintette a Wilfredo Lam eredeti munkáit bemutató „Lam, nélkülözhetetlen vagy” kiállítást, és a Kcho szerzői védjegyeit tartalmazó „A gondolkodót”.

A beszámoló szerint a Kcho Romerillo Művészeti Laboratórium a kiállítótéren kívül otthont ad a Juan Almeida közkönyvtárnak és egy kísérleti grafikusműhelynek.

Forrás: Prensa Latina