Kedves Barátaink!

Értesítünk benneteket, akik érdeklődtök a latin-amerikai haladó folyamatok iránt, hogy a Latin-Amerika Társaság internetes aláírásgyűjtésbe kezd. Írtunk egy petíciót, amelynek aláírásával kifejezhetitek a szolidaritásotokat az újonnan megválasztott venezuelai kormánnyal.

Több dolog miatt is fontosnak tartjuk ezt az ügyet. Egyrészről azért, mert az áprilisi választások után rég nem tapasztalt támadásba lendültek a chávezi változások ellenségei, élükön az Egyesült Államokkal. Másrészről pedig azért, mert Hugo Chávez halála után Venezuela nagyon nehéz helyzetbe került, most talán jobban szüksége van a világ, így Magyarország szolidaritására is, mint eddig valaha. Harmadsorban pedig azért, mert úgy gondoljuk, hogy azokat a példátlan pozitív társadalmi változásokat, amiket az elmúlt tizennégy év során véghezvittek meg kell védeni és tovább kell vinni. Mi, Magyarországról talán szolidaritásunknak ilyen formában való kifejezésével hozzá tudunk ehhez járulni.

alt

A kampány teljesen nyitott, célunk, hogy minél többen írják alá, hogy ezzel is a lehető legnagyobb súllyal támogassuk Nicolás Maduro elnököt és kormányát innen, Magyarországról. Alapvetően magánszemélyek aláírását várjuk, de ha e-mailben jelzik nekünk, akkor szervezeteket is felveszünk az aláírók listájára.

Terveink szerint a petíció aláírására 2013. július 26-ig lesz lehetőség, és az eredményeket 2013. július 28-án, Hugo Chávez születésének évfordulóján ünnepélyes keretek között átadjuk a Venezuela magyarországi nagykövetének.

A petíció a Latin-Amerika Társaság honlapjának (www.latin-amerika.hu) jobb felső sarkából érhető el, vagy innen.

Kérünk mindenkit, hogy aki az elmúlt években szívén viselte a venezuelai nép sorsát és kiállt mellette, vagy éppen most szeretné ezt először kinyilvánítani, írja alá a petíciónkat.

Latin-Amerika Társaság