A tömeg- és a nem kormányzati szervezetek harmonikusan alkotják a kubai társadalmat, mondta az Egyesült Nemzetek Kubai Szövetségének igazgatója, Soraya Álvarez (Kuba korábbi budapesti nagykövete), kiemelve ezen szervezetek fontosságát a társadalomban.

Álvarez egy nyilatkozatban a Prensa Latinának elmondta, hogy Kuba egy olyan folyamatot kezdett és fejlesztett ki, ami „nagyon érdekes”, a társadalomhoz kapcsolódóan.

Véleménye szerint a kubai társadalom egy olyan társadalom, amelynek sokféle hite, vallása, szakmája és érdeke van, egy nagyon világos céllal: együttműködni az ország gazdasági és szociális helyzetének javítása érdekében.

„Ez egy olyan erő, ami megkülönböztet minket. Nincsenek ellentmondások a kormány és a civil társadalom között. Ezt a sajátosságot évek alatt építettük fel” – mondta.

Az Egyesült Nemzetek Kubai Egyesületét 1947-ben hozták létre, és egy nem-kormányzati szervezet alkotja. Célja, hogy terjessze az ismereteket a lakosság körében az Egyesült Nemzetek céljairól, elveiről, természetéről és működéséről.

Tomas Armenteros Crespo